BESTIGA VULKAN PÅ BALI

Någonsin drömt om att bestiga en vulkan? 

Följ med på en spännande 3 dagars utflykt till Senaru Krater / Rinjani. Att bestiga en vulkan är och förblir för dom allra flesta endast en dröm….

Kort resebeskrivning:

Upphämtning från hotellet ca 06.00 för vidare färd mot lilla byn Senaru. Här serveras en enkel frukost. För att kunna fortsätta vår trek upp till toppen av vulkanen så behöver vi registrera oss vid * Park Ranger Office först.

Nästkommande timmar går vi igenom tjock djungel med väldigt mycket djurliv så som macaque apor och om vi har tur så kan vi även se en skymt av Ebony Leaf Monkey som även kallas Lutung. När vi når vårt första stop (efter ca 5 timmars trek) Montong Satas som ligger på 1.500 meter över havet visar vår guide några väldigt intressanta ting så som Batu Pensyesalan stenen och Bunut Ngenkang som är ett fascinerande Banyan träd. Efter några lokala historier och skrönor så går vi vidare mot Mondokan Lolak som ligger på 2.000 meter över havet där vi stannar för natten. Eller så går vi direkt vidare mot vulkan kanten som ligger på 2.641 meter över havet om vi hinner och orkar. Här har vi en enorm fin utsikt över Segara Anak Lake som ligger ca 600 meter under oss. Är det riktigt klart så ser vi till och med Gili öarna. Vi slår läger, sover tidigt och mycket gott.

Nästa morgon möts vi av soluppgången som kommer att etsa sig fast i minnet.  Har vi dagen innan gått hela vägen upp till kanten så kan vi dricka vårt goda kaffe och bara njuta av soluppgången. Vi går sakta innan lunch ner mot Segara Lake Kratern, detta tar ca 2-3 timmar och när vi har nått sjön så finns det möjlighet att besöka några *hots springs. Middagen och natten tillbringas här.

Efter en god sömn äter vi frukost och packar ihop våra prylar och börjar gå neråt via den västra sidan. Denna sida bjuder på väldigt fina vyer ar vulkanen och toppen av Rinjani Vulkanen som reser sig i bakgrunden. Vi ser landskapen sakta skifta och när vi vid lunch tid ankommer till Senaru igen äter vi en god lunch och vilar lite. Efter lunch tittar vi runt i byn lite och besöker även Sendanggila och Tiu Kelep Vatten fallet innan det är dags för att säga hej då och avfärd mot antigen till Sengiggi, flygplatsen eller hamnen i Lombok.

Bestiga en vulkan eller komma i närheten dom är en dröm for många som aldrig blir av. Det är synd för vi flera olika turer och de går alla att kombinera med en sol semester på Gili öarna, Lembogan & Bali.

Spännande / Vulkan / Minne för livet

 

Pris från 3.150 SEK per person

Inklusive

  • Transfer i fordon med AC
  • Alla inträden
  • Tält
  • Sovsäck
  • Mat, Frukost, Lunch, Middag
  • Vatten
  • Engelsk talande guide
  • Försäkring (gäller endast vid nödsituation, ej en reseförsäkring)

KONTAKTA OSS PÅ INFO@ASIARESOR.SE FOR MER INFORMATION OM TREKKING PÅ BALI

Använd gärna vår sökmotor för att hitta passande flyg. Vill ni ha hjälp med detta så kontaktar ni oss, så tar vi fram förslag till er.

Billigaste resor till Asien