Billiga flyg

Besök Borneo med familjen

Dag 1: Ankomst Kota Kinabalu / Grandis Hotel / Family room

Vid ankomsten till flygplatsen Kota Kinabalu möter vi er och kör er till Grandis Hotel.
Grandis Hotel ligger i hjärtat av staden, bara 15 minuters bilresa från Kota Kinabalu internationella flygplats, och alldeles intill det hippaste kvarteret i staden med nära till shopping och restauranger.

Dag 2: Besök Gaya Island

Njut av en lugn och privat strand. Ni checkar in på Bunga Raya Island Resort Lounge på Jesselton bryggan innan båten tar er till denna fantastiska ö som är ägs av 5-stjärniga Bunga Raya Resort. Snorkla, Paddla kayak eller bara njut och slappa av denna fantasiska strand. Runt 16.00 går båten tillbaka till Kota Kinabalu igen.

Dag 3: Spännande Forsränning på Kiulu floden

På morgonen blir ni hämtade på hotellet och åker till Kiulu floden, detta tar ca 1 ½ timme.  Kiulu forsränningen är en mycket uppskattad och familjevänlig utflykt. Kiulu floden ligger nära standen Tamparuli och inbäddad mellan pittoreska små byar och rullande bergskullar. Forsränningen sträcker sig ca 15 km och tar cirka 2 timmar åka beroende på vattennivån.

Dag 4: Vandring & övernattning i Ulu Satawan, Borneos djungel / Hammock

Denna del av djungeln är helt skyddad i ett försök att bevara och bibehålla den biologiska mångfalden. Att vandra i Borneos djungel är en helt fantastisk upplevelse som ger en naturlig, vacker och fredligt känsla som få andra platser på vår jord gör. Samtidigt lär man sig väldigt mycket om naturen under denna vandring som är ca 2 kilometer lång samt natten som kommer att spenderas i en hammock i djungeln. Väl framme vid campen så finns det tid att vila ut och ladda för kvällens nattvandring där ni kommer att uppleva många fantastiska djur. När ni är tillbaka i lägret så kommer ni att sova mycket gott i hammockarna och denna natt blir ett minne för livet.

Dag 5: Ulu Satawan / Kota Kinabalu / Grandis Hotel / Family room

Efter frukost finns det tid att simma i floden eller bara vila innan vi startar att gå tillbaka till Kota Kinabalu.

Dag 6: Flyg till Sandakan / Sepilok Forest Edge Resort / Family

Vi hämtar er på hotellet kör er till flygplatsen där ni flyger en kort sträcka till Sandakan. Framme på Sandakan airport möter vi er i ankomsthallen och kör vi er till hotellet som ligger i Sepilo området som ligger ca 25 km från flygplatsen till flygplatsen. Här bor ni på Sepilok Forest Edge Resort som verkligen fokuserar på att driva detta resort i symbios med naturen.

Dag 7: Orangutan Center / Kinabatangan River / Wetlands Resort / Deluxe Chalet

På morgonen besöks Sepilok Orang Utan Rehabilitation Center. Ni tittar först på en kort videodokumentär om rehabiliteringen av dessa otroliga djur innan det är dags för en promenad genom regnskogen för att uppleva matning av Orangutangerna. Därefter besöker ni Borneo Sun Bear Conservation Center för att lära sig mer om en av världens minsta björnar.

På förmiddagen fortsätter resan ombord på båten för färd mot Abai, Kinabatangan. Från båten ser man sandsten klippor och även monument från andra världskriget. Båtturen fortsätter mot mangrove träsken och Abai byarna.

På eftermiddagen byter vi mot en mindre båt och åker sakta ut längs floden och letar efter vilda Orangutanger, Pygmé elefanter, Proboscis apor. På kvällen tar ni ännu en tur ut i djungel för att uppleva mer av djuren som är verksamma kvälls och nattetid. Vi övernattar på Kinabatangan Wetlands Resort.

Dag 8: Kinabatangan Wetlands Resort / Deluxe Chalet

Tidig på morgonen kryssar ni ut på floden för att observera mer djurliv och fågelliv. Ni besöker även närliggande Oxbow Lake & Danau Pitas.  Vid gott väder kan ni till och med få se eldflug kolonier som finns på vissa delar av floden. På kvällen när vi är åter på hotellet serveras en god middag efter en fullspäckad dag med många nya intryck.

 

Dag 9: Flyg till Sandakan / Kota Kinabalu / Deluxe Sea View

Efter frukost går speedbåten åter till Sandakan och flygplatsen för en kort flygning till Kota Kinabalu. Vid ankomsten till Kota Kinabalu kör vi er Shangri-La Rasa Ria Resort som ligger ca 45 min från Kota Kinabalu. Shangri-La s Rasa Ria Resort & Spa på Pantai Dalit Beach är en av de bästa semesterorterna i Malaysia och beläget mitt i ett naturreservat. Hotellet har även är en miljövänlig mästerskaps golfbana.

Dag 10: Shangri-La s Rasa Ria Resort & Spa / Deluxe Sea View

På egen hand

Dag 11: Shangri-La s Rasa Ria Resort & Spa / Deluxe Sea View

På egen hand

Dag 12: Hemresa

Transfer till flygplatsen ingår

DET BÄSTA AV BORNEO!

HÖJDPUNKTER:

 • Vilda Orangutanger

 • Pygmé  Elefanter

 • Forsränning

 • En natt i Borneos djungel

 • Gaya Island

Skräddarsy efter er egna önskemål!

BORNEOS DJUNGEL ETT MINNE FÖR LIVET

 

 

 

Pris från:

12.500 SEK per person / 2 Vuxna & 2 Barn

 • Priset är baserat på ovan beskrivet program
 • Högsäsongs tillägg kan förekomma
 • Transfers ingår
 • Inklusive frukost alla dagar / 6xLunch / 3xMiddag
 • Rums kategorier: Family
 • Bokningsavgift 500:- SEK per vuxen / 250:- SEK per barn tillkommer
 • Flyg ingår inte, kontakta oss gärna för hjälp med 
Skicka en förfrågan

Bästa av Borneo