Bokning och betalning

Efter det att vi fått din beställning på resan sänder vi en faktura på depositionen och på vår serviceavgift. Depositionen motsvarar 25 % av resans pris. Samtidigt med depositionen fakturerar vi vår serviceavgift som är 500 SEK per vuxen och 250 SEK per barn under 12 år. Slutbetalningen av resan skall ske senast 60 dagar före avresa. Så fort resan är fullt betald översänder vi vouchers och biljetter. Du betalar till vårt bankgiro. Alla uppgifter som behövs för betalningen framgår av fakturan.

Resegaranti

Interasia AB har ställt resegaranti gentemot Kammarrskollegiet. Det innebär att om din resa skulle bli inställs eller avbruten så skyddar resegarantilagen dig mot ekonomiska förluster.

Reseförsäkring

Det är vanligt att du genom din hemförsäkring har ett bra försäkringsskydd när du och din familj är på resa. Hemförsäkringen täcker vanligen reseperioder på upp till 45 dagar. Känner du dig osäker eller vill du gärna ha en avbeställningsförsäkring rekommenderar vi dig att kontakta ditt försäkringsbolag.

Vaccinationer

Vilken vaccination du eventuellt behöver beror på till vilket eller vilka länder du skall resa och på vilka vaccinationer du tidigare tagit. Om du känner dig osäker rekommenderar vi dig att kontakta din vårdcentral eller en vaccinationsklinik. På webbplatsen www.1177.se kan du läsa mer om vaccinationer och få råd om andra försiktighetsåtgärder.

Visum

Olika länder ställer olika krav på visum. Ibland krävs det inte alls och ibland kan det krävas om det är fråga om en längre tids vistelse. Visumreglerna ändras också från tid till annan, så det kan vara klokt att gå in på respektive ambassads hemsida och se exakt vad som gäller.

Väder

Det finns en uppsjö av olika appar för att hålla koll på vädret på din semesterort. Några som vi själva tycker är bra och enkla att använda är www.klart.se och www.yr.se

Valuta

Oftast räcker det med att växla in bara en liten summa i utländsk valut så att man klarar sig med småutgifter den första dagen.. I de flesta fall blir det faktiskt billigast att använda sig av sitt svenska kreditkort och ta ut kontanter i de uttagsautomater som brukar finnas på de allra flesta lite större ställena.