Destinationer

Våra Destinationer

THAILAND

THAILAND - LEENDETS LAND

Thailand har i många år varit ett mycket populärt resmål för svenskar. Det är inte för inte som 400 tusen svenskar årligen far dit på sin semester. Och det finns oändligt mycket att välja på. Storstadsmyllret i Bankok med sin världsberömda shopping och de kritvita stränderna på någon av de många öarna. Man äter gott och billigt på de många gatuköken. Det är fortfarande billigt att resa i Thailand, hela 63 % billigare än Sverige. Kolla in våra resepaket eller låt oss skräddarsy din egen specialresa. Det blir billigare än du tror.
INDONESIEN / BALI & GILI

BALI & GILI

Det har blivit allt mer populärt att resa till Bali. Konkurrensen mellan flygbolagen har gjort biljetterna billigare och TripAdvisor har utnämnt Bali till bästa resmål. Landskapet är storslaget med slingrande vägar som går längs risodlingar, kaffeplantager, mangoträn och bananodlingar. Ett utmärkt sätt att uppleva det äkta Bali är att i lugn och ro cykla genom landskapet. Stränderna är fina och många surfare söker sig hit.  Bali är betagande året runt. Det allra bästa vädret hittar du mellan april - oktober. Bali är ungefär dubbelt så stort som Gotland, 15 mil på längden och 11 mil på bredden. Ön har 4,2 millioner invånare. 1,8 millioner bor i huvudstaden Denpasar Det är billigt att semestra på Bali. Prisnivån generellt för Indonesien är ungefär 50% av den svenska. Räkna med 100 kronor för en trerätters middag och 15 kronor för en öl.
KAMBODJA

KAMBODJA  - ETT ÄVENTYRLIGT RESMÅL

Kambodja är ett exotisk och äventyrlig resmål. Men omvandlingen till turistparadis pågår i rekordfart. Kambodjanerna är  måna om sina turister, nykomlingarna möts med leende nyfikenhet.  I den norra delen ligger Angkor Wat - världens största tempel. Och i söder ligger de fantastiska öarna Koh Rong och Koh Sanloem med vita stränder och grönblå mjuka vatten. Det Kambojanska köket är utmärkt och inte lika hett som det Thailändska. Mat och dryck är genomgående mycket prisvärt och riktigt billigt. Generellt är prisnivån i landet 70% lägre än i Sverige. Så du kan leva riktigt bra även med en begränsad reskassa. Om du vill kan du kombinera ihop några dagar i Bangkok med ett besök vid Angkor Wat och avsluta med en sol och badvecka på några av öarna i söder Kolla in våra resepaket eller låt oss skräddarsy din egen specialresa.
VIETNAM

VIETNAM

Vietnam brukade ligga i Thailands  skugga som turist destination.  Men inte längre. Allt fler turister söker sig nu till Vietnam. Hanois gamla stad och storstaden Ho Chi Minh, som tidigare hette Saigon, är riktigt spännande och säkra städer att besöka.  Du hinner uppleva både storstadsmyller och bege dig till vackra stränder för att njuta av sol och bad. Ön Phu Quoc, som bara är 5 mil lång erbjuder de finaste stränderna, de grönaste djungler och de godaste fisk- och skaldjursrätterna.  Prisnivån i Vietnam är angenämt låg. Du kan räkna med att det är 65% billigare än hemma i Sverige och faktiskt något billigare än i Thailand.
BORNEO

BORNEO

Borneo är världens tredje största ö och med en befolkning på 19 millioner invånare. Borneo är uppdelat mellan Indonesien, Malaysia och Brunei. Ön är till stora delar täckt av tropisk regnskog. Och det riktigt stora miljöhotet är avskogningen. Många reser till Borneo för att upptäckta regnskogen och de speciella orangutangerna. Och längs stränderna finns det gott om korallrev för snorkling och dykning. Borneo har mycket värt att se och uppleva, men det äe inte det rätta resmålet för party och fester. Öl, vin och alkohol finns tillgängligt i barer och hotell restauranger. Men räkna med att det är dyrt. Det går fint att besöka Borneo året runt. Men räkna med mycket regn under oktober/november till april.
MALAYSIA

MALAYSIA - STORSTAD, REGNSKOG & FANTASTISKA STRÄNDER

Gör ett besök i storstaden Kuala Lumpur, som är känt för Petrona Twin Towers, en av världens högsta och mest kända byggnader. Kuala Lumpur lockar med shopping i sina jättegallerior. Langkawi är egentligen namnet på en hel skärgård av öar kring huvudön Palau Langkawi. Det är särskilt billigt att ta en drink på Langkawi eftersom ön är en skattefri zon. Ön Penang är också väldigt värt ett besök. Huvudorten är Georgetown en stad stor som Göteborg.  Vill ni resa under de svenska sommar månaderna så rekommenderar vi att ni besöker världens äldsta regnskog Taman Negara och spenderar några nätter på Perhentian Islands som erbjuder extremt fina stränder och bra snorkling. Prisnivån i Malaysia är angenämt låg, 67% billigare än i Sverige och något billigare än Thailand.
SRI LANKA

SRI LANKA

Fram till 1972 hette landet Ceylon och var då som nu världskänt för sin tillverkning av te. Sri Lanka har med sina 20 millioner en stor befolkning. Det finns stränder för alla smaker på Sri Lanka. I allmänhet är de mindre exploaterade ju längre söderut man kommer, räknat från huvudorten Colombo. Bästa sättet att ta sig runt och uppleva ön och naturen är faktiskt att åka tåg. Men inget för den som har brottom. Det tar 6 timmar att resa mellan Kandy och Ella, en sträcka på 16 mil. Klimatet är tropiskt, varmt och fuktigt, ca 30 grader året runt. Under den svenska vintern är vädret bäst i sydväst. Och tvärtom om under vår sommar då vädret är bäst i nordost. Prisnivån på Sri Lanka är verkligen inte hög. Räkna med ungefär 60% billigare än i Sverige.
LAOS

LAOS

Någon har sagt att Laos är det "snällaste landet i Sydostasien". Och det ligger mycket i det uttrycket. Du åker inte dit för att njuta av vajande palmer och soldränkta stränder, eller maxad shopping och party.  Nej, här är det traditionerna, lugnet, religionen och allt det småskaliga som gör det så intressant att resa i detta glesbefolkade land. Det påstås att det finns fler munkar än turister i Laos. Landet är kuperat och mer än 70 % av ytan består av berg och platålandskap. Den mäktiga Mekongfloden rinner genom landet. Floden är en pulsåder och en viktig transportled. En slowboat längs Mekong är det det traditionella sättet att se landet. Och klart bättre än att klamra sig fast i en speedboat. Den viktigaste staden att besöka är Luang Prabang som Unesco har kallat sydostasiens bäst bevarade stad. Staden ligger vackert längs Mekong. Det finns gott om både eleganta hotel och trevliga och billiga små guesthouses. Det är klart billigt att äta och dricka. Du kan faktiskt få en varmrätt för under tian, och en flaska av det goda lokala ölet kostar inte många kronor. Bästa tiden att besöka Laos är november till februari, då är det varmast och torrast. Många resenärer kombinerar sin Thailandresa elller sin resa till Vietnam med ett besök i Laos. Det är en bra ide.
DUBAI

DUBAI

Dubai har 2,7 millioner invånare, varav 1,5 millioner bor i Dubai City. Fast många kallar det för DO BUY. För det är precis vad det handlar om. Att göra och uppleva och om maxad shopping. Om du söker gammal arabisk kultur är du på fel ställe. Utvecklingen av Dubai tog fart på 60 talet. Hela staden präglas av supermodern lyx, stål, betong, breda motorvägar och byggnader som tävlar om att vara högst i världen. Inget är äldre än 30 år. Det mesta inte ens 30 år gammalt.  Shoppingen i Dubai Mall med 1200 affärer är av absolut världsklass. Att göra en jeepsafari rakt ut i öknen är en populär och kul aktivitet. Ett tips är att ett åksjukepiller innan du ger dig iväg. Klimatet i Dubai varierar med årstiden. Räkna med 25 - 35 grader under vår svenska vintern.  Under perioden juni till september blir det riktigt hett. 40 till 45 grader är inte ovanligt.
BURMA

BURMA

Burma, eller Myanmar, som landet numera heter är ett spännande land att besöka. Landet levde i nästan fullständig isolering från omvärlden fram till 2011. Enskilda turister och mindre grupper är numera välkomna. Många tror att Burma i framtiden kommer att bli något av vad Thailand är idag. Men det verkar ta dit. Allt är burmesiskt, inga snabbmatsrestauranger och inga coffeeshopskedjor.  Det är förhållandevis billigt i Burma men räkna med att det är något dyrare än i Thailand. Hotellutbudet är inte särskilt stort. Standarden är generellt hyfsad men inte direkt hög. Vill du på flott så räkna med att det kostar.
MALDIVERNA

MALDIVERNA

Maldiverna toppar många resenärers lista över drömplatser att besöka. Maldiverna är verkligen paradiset på riktigt. Det är inte konstigt att jet-settarna från världens alla hörn söker sig hit. Maldiverna är inte översvämmat  av svenska turister.  Och lär knappast bli det heller. Det är exklusivt helt enkelt och därmed dyrt. På senare tid har det blivit möjligt att resa billigare. Det finns nu enklare hotell och guesthouses på öar som faktiskt bebos av den inhemska befolkningen. Maldiverna är en östat som består av 26 atoller med totalt nästan 1200 öar. Bara 200 av öarna är bebodda. Därtill kommer 90 särskilda hotellöar. Här blir stränderna aldrig fulla. Och här finner du dykarnas och snorklarnas förlovade land. Sikten under vattenytan är hela 60 meter. Högsta punkten i hela ögruppen ligger bara 2,5 meter över vattenytan. Så alla transfers sker med sjöflygplan eller speedboats.  Klimatet är förstås tropiskt. Cirka 30 grader på dagarna och runt 25 på nätterna. Allra bästa tiden för ett besök är december - mars.