SNORKLA I MYANMAR

Billiga flyg

SNORKEL SAFARI / MYANMAR 6 DAGAR

Dag 1
06:00 Vårt äventyr börjar på Andaman Snorkel Discovery kontoret i Khao Lak, här ifrån startas resan till Ranong. Det tar ca 3,5 timme innan ni går ombord på ert nya hem de näst kommande 6 dagarna, MV Reggae Queen. Medans ni gör er hemmastadda på båten så sköter personalen alla formaliteter med den Thailändska immigrationen. Vi far över sundet och ankommer till Kaw Thuang som ligger på Myanmar sidan, här serveras lunch och ordnas med visum.

Så fort alla papper är i ordning så lättas ankaret och kurs sätts mot St.Matthew Island. Det är den största ön i Mergui Arkipelagen. Väl framme så är det dags för snorkling för den som vill. För den som inte har snorklat förut så bjuds det på en introduktion kurs och en obligatorisk breifing för alla ombord. Efter nån timmes snorkling så kan det vara extra gott med en öl eller cocktail uppe på sol deck innan middagen som serveras kl 19.00. Vi stannar här under natten.

Dag 2
07:30 Frukosten serveras medans det lättas ankar och resan fortsätter till vårt nästa snorkelställe. Här kan det badas och snorklas ca 1 timme innan det fortsätts till St.Matthews South Bay där lunch serveras och för den som vill så kan ni även upptäcka något av de många reven som sträcker ut sig bredvid oss. På eftermiddagen fortsätter vi mot västra sidan av St.Matthews Island och upptäcker helt fantastiska öde stränder. Kl 19.00 serveras middagen och båten förblir förankrad under natten.

Dag 3
07:30 Serveras frukosten och under morgonen och förmiddagen rör sig båten runt St.Matthews Island och gör 2 stopp för snorkling och går i land på en riktig bounty strand med inga andra människor i sikte. Efter lunch sätts det kurs mot Davis Island där vi gör ännu ett stop for snorkling och under eftermiddagen går vi i land och njuter av kvällen från stranden men några kalla drycker innan middagen serveras ombord.

Dag 4
07:30 Serveras frukosten medans vi sätter kurs mot Emerald Hart Island. På sydvästra sidan finns det en ingång till öns *hemliga* lagun. Ingången som ser ut som en grotta och kan endast kan nås vid låg vatten. Medans vi simmar mot ingången så finns det en stor variation av fiskar som kan ses på nära håll, så som Rev Haj som kan vara väldigt närgången och nyfiken ibland. När ni väl har simmat in i grottan så möts vi av en hjärtformad lagun med branta klippor som reser sig rakt upp i luften, detta är en helt fantastisk upplevelse.

Efter lunch fortsätter vi mot Shark Cave som låter farligt men egentligen bara är en sten formation som reser sig upp ur vattnen och har fått sitt namn efter den otroligt stora variationen av fiskar och färgglada koraller. Här kan det naturligtvis snorklas innan middagen. På kvällen sätts det kurs mot Horse Shoe Island där vi stannar för natten.

Dag 5
07:30 Frukost serveras. Och vi stannar kvar på Horse shoe Island för en avkopplande morgon med bad och strand i en liten vik med snövit sandstrand mitt bland höga kalksten klippor. Ön har en idyllisk, nästan drömmande känsla och en helt fantastisk flora och fauna. Medans vi äter lunch kryssar vi till vårt sista snorkelställe innan vi börjar tillbaka resan till Kaw Thaung, som är ca 4 timmar bort. Efter middagen går vi i land för att uppleva det lokala livet i stadens lilla hamn område på kvällen.

Dag 6
07:30 Frukost serveras ombord och medans gräns personalen på Myanmar sidan slutför formaliteterna för vår avresa, har vi möjligheten att utforska byn Kaw Thaung med sina små butiker, lokala marknader och tempel. Innan lunch tar Reggae Queen oss över till den Thailändska sidan igen och väl framme så serveras det en sista lunch.

Vi säger adjö och startar vår resa tillbaka till Khao Lak med många nya otroliga minnen för livet.

 

Avresa:

22.11.2018 – 27.11.2018
24.01.2019 – 29.01.2019
21.03.2019 – 26.03.2019

Följ med på den bästa snorklingen i Asien

Höjdpunkter

 

Orörd destination

Helt öde stränder

Super bra snorkling

Kombinera med Thailand

Minne för livet

ORöRD DESTINATION / KRISTALL KLART VATTEN

 

 

Pris från:

9,600 SEK per person

  • Boende: Hytt
  • Bokningsavgift 500:- SEK per person tillkommer
  • Flyg ingår ej, kontakta oss gärna för hjälp med bokning
Skicka en förfrågan / MERGUI SNORKEL SAFARI