MEKONG HOMESTAY UPPLEVELSE

från2 100kr

MEKONG HOMESTAY UPPLEVELSE

Avgång

Dagligen

Views

481

Upplev mekong på ett spännande och på samma gång ett genuint sätt. Ni bor hemma hos er värdfamilj och upplever det riktiga livet längs mekongfloden.
Försäkring
Lunch Inkluderat
Entreéavgifter
Rese guide

Dag 1: Saigon – Cai Lay Homestay. Lunch och middag

Klockan 7.30 hämtar vi dig på hotellet och vi lämnar Ho Chi Minh bakom oss. Vi kör mot sydväst i riktning mot Mekongfloden och kommer fram till Cai Lay klockan 9.30. Här går vi ombord på en charmig träbåt som tar oss en bit ner för floden medans vi njuter av att betrakta landskapet och livet.  När åter står på land hoppar vi på cyklar och kör på små smala landsvägar längs fruktodlingar och små bomullsspinnerier. Lokalbefolkningen är vänlig och ropar ofta hej eller ”xin chao” när vi cyklar förbi. Cykelturen är totalt ca 7 km lång och går genom lätt och enkel terräng. Vi besöker även en lokal odlare av tropisk frukt och tar en promenad med honom genom hans fruktträdgårdar och njuter av att smaka på färska frukter plockade direkt från träden.

På eftermiddagen slappnar vi av och beundrar utsikten från en liten sampan båt som långsamt tar oss fram på genom idylliska kanaler och beger oss till ett lokalt hem där vi blir bjudna på en hemlagad sen lunch. Efter lunchen fortsätter vi till det ”homestay” där vi kommer att övernatta. Vandra runt i omgivningarna eller slå dig ner för en liten pratstund med den vänliga värdfamiljen. På kvällen hjälper vi familjen att förbereda de traditionella rätterna.

Vi sover gott under myggnät och i enkla sängkläder, alltså inte som på ett lyxigt hotell. Men detta är ett alldeles speciellt sätt att komma i nära kontakt med det genuina livet längs Mekongfloden.

 

Dag 2: Cai Lay – Cai Be -Saigon (Frukost och, Lunch)

Den nya spännande dagen börjar med en enkel frukost som tillagas av våra värdar. Efter frukost cyklar vi till ett traditionellt tehus där vi får provsmaka många olika sorters te. Vi kliver sedan ombord på vår båt för en timmes resa till Cai Be. Vi kan kopplar av och verkligen njuta av landskapet och flodlivet på vår färd. Når vi kommit fram till Cai Be besöker vi den färgglada flytande marknaden. Här säljs frukt, grönsaker och andra lokala produkter från de många båtarna. Här har människorna i generationer bott på sina enkla båtar. Köp några frukter och sätt dig ned för att njuta av denna speciella miljö. Efter att ha upplevt den flytande marknaden fortsätter vi till ett gammalt lokalt hem där vi blir serverade en traditionell lunch. Efter lunchen kör vi tillbaka till Saigon bil.

I turen ingår:

  • Privat transport från och till hotellet i Saigon i luftkonditionerad bil
  • Engelsktalande guide
  • Inträdesavgifter och nödvändiga tillstånd
  • Måltider, som beskrivet i programmet
  • Boende på ”homestay” hos lokal familj
  • Båtresor, som beskrivet i programmet
  • Färska säsongsbetonade frukter och te
  • Paddling i Sampan båt
  • Cykeltur
  • Traditionell musikuppvisning av lokala bybor (don ca tai tu)

mekong homestay

 

 

Pris från:

2,790 SEK per person ( 2 resenärer)
2,750 SEK per person ( 3 resenärer)
2,290 SEK per person (4 resenärer)
2,050 SEK per person (5 resenärer)
1,950 SEK per person ( vid 6 resenärer)

 

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Avgång Duration
MEKONG HOMESTAY UPPLEVELSE 2 100 kr 0 kr 0 Anytime

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal 0 kr
Total 0 kr

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is