NORRA THAILAND, 7 Dagar

från5 990kr

NORRA THAILAND, 7 Dagar

Avgång

Dagligen

Längd

7 dagar / 6 nätter

Views

423
Försäkring
Lunch Inkluderat
Entreéavgifter
Rese guide

 

Dag 1 / Fern Resort (lunch)

Vi hämtar dig på hotellet i Chiang Mai och vi kör upp till det högsta berget i Thailand, nämligen Doi Inthanon med sina ca 2.565 meter över havet erbjuder toppen mäktiga panorama vyer.  På vägen uppför berget besöker vi även ett av de många vattenfallen som finns i området.  Vi har också tid att göra en lättare vandring till fots på cirka 1,5 timme. Efter lunchen kör vi ner mot Mae Hong Son som ligger ca 180 kilomter från Doi Inthanon. Den här lilla byn med ca 7.000 invånare ger en verkligen pittoresk och mysig känsla. På kvällen går vi ner till den lokala marknaden och ser oss runt.

Dag 2 / Belle Villa Resort (frukost/lunch)

Efter frukosten åker vi med en longtail båt längs floden och besöker Karenfolket och Kayan folket som är berömt för kvinnorna som har ringar runt halsen från en redan så tidig ålder som 5 år. Ringarna byggs med åren på och får halsen att se längre ut än normalt.  Vi kör vidare mot Pai och besöker under färden en av de berömda grottorna. Vi äter lunch på en lokal restaurang och anländer till Pai på eftermiddagen. Pai är en väldigt mys liten stad som med åren har blivit mycket populär bland backpackers. Med den väldigt tillbaka lutade känslan som finns i byn är det inte konstigt att så många människor kommer tillbaka hit år efter år.

 

Dag 3 / Lisu Lodge (frukost/lunch/middag)

Efter frukosten besöker vi några av de mest kända sevärdheterna i Pai så som Grand Canyon och Coffee in Love. Vi fortsätter vår resa vidare till  Lisu Lodge som ligger i Mae Tang området. En Lisu guide tar oss med på en promenad genom byn. Vi börjar vid You Ton Lung Temple där vi besöker grönsaksträdgården och hälsar på hos några av de lokala familjerna, dricker en kopp te och får lära oss lite om de traditionella medicinska örterna. Vi återvänder så till Lisu där vi äter en god Thai lunch. Efter lunchen besöker vi ett kulturcentrum som har skapats av den lokala befolkningen. Här visas typiska köksredskap och verktyg varav många fortfarande används dagligen. Vi tar en cykeltur i områdena kring Lisu Lodge. Och senare på kvällen är dags för en thailändsk middag, följd av en traditionell Lisu dansuppvisning.

 

Dag 4 /  Maekok River Village Resort (frukost/lunch)

Efter vår frukost kör vi till Chiang Dao Elephant Camp som var ett av de första elefant campen i Chiang Mai Provinsen. Här ser vi på nära håll hur elefanterna badar. Därefter följer en tur på ungefär en timme på elefantryggen (för den som vill). Efter lunch fortsätter färden till Tha Ton. Vi checkar in på Maekok River Village Resort och har eftermiddagen och kvällen till helt på egen hand.

Dag 5 / Imperial Golden Triangle Hotel (frukost/lunch)

Efter frukost provar vi på en cykeltur runt Tha Ton och bekantar oss med det lokala livet. Vi tar oss tillbaka till hotellet och fortsätter sedan till Mae Sai som är en stad som gränsar till Burma. Här är det alltid mycket liv och rörelse då många Burmeser och Thailändare korsar gränsen. Efter besöket vid Mai Sai äter vi vår lunch och kör vidare mot den mytomspunna Gyllene Triangeln. Vi checkar in på hotellet och har sedan eftermiddagen helt på egen hand.

Dag 6 / Lanjia Lodge (frukost/lunch)

Efter frukost tar vi en båt tur på Mekongfloden och upplever Den Gyllene Triangeln från sjösidan. Efter båtturen besöker vi Opium Museum och fortsätter sedan till Lanjia Lodge. Här tittar vi på en intressant presentation som ger oss mer inblick i livet och historian från Hmong och Lahu folken och betydelsen av Den Gyllene Triangeln. Vi lär oss också lite om Pla Buek, en gigantisk stor kattfisk som fångas i Mekong och som är världens största sötvattensfisk. Vi besöker byarna där Hmong och Lahu befolkningen är bosatta och njuter av en lokal  kopp te. Vi besöker även en Shaman som kan tala med andar….
Vi får lära oss varför den öppna spisen är så viktig och varför man begraver de nyföddas moderkaka och navelsträng. Lunch serveras på en charmig terrass med utsikt över Mekong floden och grannlandet Laos. Denna eftermiddag får vi även en lektion i hur man tillverkar Hmong batik och avnjuter vår middag som följs av en dansuppvisning av Hmong folket.

Dag 7 / (frukost/lunch)

Efter vår frukost fortsätter vi till Chiang Saen, den gamla huvudstaden i det forna konungadömet Lanna. Härifrån fortsätter vi till Chiang Rai och besöker på vägen ett barnhem,Ban Civit Mai. Barnhemmet startades av ett svenskt par år 1989. Efter besöket på barnhemmet fortsätter vi till ett av de vackraste och mest kända templen i Thailand, Wat Arun, även kallat det vita templet. Efter besöket I Wat Arun är det dags för avfärd, antingen till hotellet I Chiang Rai, flygplatsen I Chiang Rai eller åter till Chiang Mai.
En rundresa i norra Thailand ger en inblick i det verkliga livet i norra delen av Thailand och kan enkelt kombineras med en solsemester i södra delen av detta fantastiska land
Ursprungs befolkning / Norra Thailand 

Priser från:

9.700 SEK per person (2 resenärer)
6.990 SEK per person (4 resenärer)
5.990 SEK per person (6resenärer)

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Avgång Duration
NORRA THAILAND, 7 Dagar 5 990 kr 0 kr 0 Anytime 7 dagar / 6 nätter

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal 0 kr
Total 0 kr

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is