SAPA HOMESTAY - LOKALTÅG T/R

från999kr

SAPA HOMESTAY - LOKALTÅG T/R

Avgång

Dagligen

Längd

3 dagar

Views

599

Sapa är beläget på 1500 meter över havet i Vietnams avlägsna nordvästra bergsområde, och är berömd för både det fina robusta landskapet och dess rika kulturella mångfald. Sapa är en otroligt pittoresk stad som ligger i Hoang Lien Son bergskedjan nära den kinesiska gränsen i nordvästra Vietnam, mer känd som de Tonkinesiska Alperna och dess omgivande regionerna är värd för många bergstammar och de kända risterasserna.

Försäkring
Lunch Inkluderat
Entreéavgifter
Rese guide

 

Hanoi Järnvägsstation – Övernattning Ombord På Tåget Till Laocai

Du tar dig på egen hand med taxi till Hanoi Railway Station. Tåget till Locai avgår klockan 22.00. Övernattning ombord på tåget.

Laocai Järnvägsstation – Sapa -Lao Chai – Tavan (Frukost, Lunch, Middag)

Du kommer fram tidigt på morgonen och vi upphämtar dig på Lao Cai Station och fortsätter med bil till Sapa. Vi äter frukost på en lokal restaurang i Sapa och tar en promenad i den charmiga staden. Vi besöker stadens katedral och marknad. Här säljer lokalbefolkningen, klädda i sina färgsprakande dressar, sitt hantverk och sina souvenirer. Vi äter lunch och fortsätter sedan med bil till byn Lao Chai. Vägen går genom Muong Hoa dalen och är omgivningen av bergs- och risterasser. Längs vägen möter vi människor från många etniska grupper (H’mong, Zay och Red Dao). Längs vägen ser vi många små stånd som serverar te, frukt och sötsaker. Vi viker av från huvudvägen och väljer en liten mindre lokal väg och kommer vi fram till H’mong byn Lao Chai. Här vi får vi verkligen uppleva bybornas riktiga vardag. Vi fortsätter här ifrån till fots i cirka 2 timmar tills vi kommer fram till byn Ta Van där Zay Hill-stammen bor. Vi besöker lokala hem, byskolor och samlingsplatser och får uppleva spännande möten med människor som tillhör de lokala etniska stammarna. Vi övernattar på ett homestay, alltså hemma hos en familj i byn Ta Van.

 

Tavan – Giang Ta Chai – Järnvägsstation I Locai (Frukost, Lunch)

Efter frukost på vårt homestay, lämnar vi byn Ta Van och fortsätter uppför bergen. Vi passerar fascinerande terasserade risfält och några små H’mong byar innan vi vandrar igenom en bambuskog och till slut når ett vattenfall. Här tar vi en paus och beundrar det fantastiska landskapet och fortsätter till fots i ytterligare en halvtimme och kommer till byn Giang Ta Chai. Här bor det röda Zao-folket. Byn ligger på toppen av en kulle med en fantastisk utsikt över Muong Hoa floden. Vi stiftar bekantskap med Zao befolkningen och upplever deras genuina gästfrihet. Vi korsar floden och ytterligare en hängbro innan vi ankommer till byn Hau Thao där vi besöker ett lokalt hantverkscenter.
Bybefolkningen ordnar en sen lunch åt oss, och vi får en stund över för vila och för att bekanta oss med invånarna. Vi åker tillbaka till Locai station och går ombord på tåget som tar oss till Hanoi. Vi sover i sovkupé och vaknar upp i Hanoi på morgonkulan.

 

Ingår:

  • Upphämtning och avlämning vid Laocai Station
  • Måltider som beskrivet i programmet
  • Lokal engelsktalande guide i Sapa
  • Övernattning i familj (homestay)i byn Tavan (enkelt boende med lokal standard)
  • Privat transfer i bil med luftkonditionering
  • Tågbiljetter t/r Hanoi-Laocai. 4 timmars resa. Delad sovkupé med A/C för fyra personer
  • Inträdesavgifter och nödvändiga tillstånd
  • Vatten och en kall handduk under sightseeing

 

 

Vietnams finaste område

 

 

Priser från:

2 resenärer / 1.450:- SEK per person
3 resenärer / 1.250:- SEK per person
4 resenärer / 1.050:- SEK per person
5-6 resenärer / 999:- SEK per person

 

 

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Avgång Duration
SAPA HOMESTAY - LOKALTÅG T/R 999 kr 0 kr 0 Anytime 3 dagar

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal 0 kr
Total 0 kr

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is