04

feb
2018

UPPLEV SRI LANKA från 6.650 SEK

Posted By : kruwe/ 863

Billiga flyg

Det bästa av Sri Lanka

 

Dag 1 / Elephas Resort / Deluxe rum

Vi hämtar er på ert hotell och vi åker mot Dambulla Cave Temple.

Dambulla Cave Temple är det största och bäst bevarade grott templet i Sri Lanka från 100-talet f.kr. Granitberget når ca 160 m över de omgivande slätten och det finns mer än 80 dokumenterade grottor i omgivningarna. Huvud grottorna är spridda över fem olika ingångar som innehåller otroliga statyer och målningar. Dessa målningar och statyer är relaterade till Gautama Buddha och hans liv. Väggmålningarna täcker ett väldigt område på ca 2100 kvadratmeter.

Vi äter Lunch på lokal restaurang. Och efter vi är mätta och belåtna så  checkar vi in på hotellet och sedan väntar en spännande tur till Sigiriya Rock Fortress. Har vi sedan tid över så går vi och kikar runt i de lokala byarna.

Dag 2 / Thilanka Hotel / Deluxe rum

Efter frukost åker vi vidare till Kandy, samt ett gör ett kort stopp på Spice Gardens i Matale. Här kan ni gå igenom de vackra trädgårdarna och lära er mer om kryddorna som Sri Lanka är så känd för. Varför inte ta med sig lite Cardamon, Nutmeg, Peppar eller Curry hem?

Vi åker efter lunch till en träskulptur fabrik. På fabriken får vi ser hur små skulpturer med helt otrolig precision sakta växer fram ur händerna på en skulptör. På eftermiddagen fortsätter vi till Tandtemplet som är av de heligaste ställena i den buddhistiska världen. Under kvällen bjuds även på en Classic Dans Show på hotellet.

Kandy var den sista huvudstaden i den forntida kungen av Sri Lanka. Staden ligger mitt bland kullarna på Kandy platån, som korsar ett område med tropiska plantager, främst te. Kandy är både en mycket religiös stad och är också huvudstad i centralprovinsen. Här finns också det berömda Tandtemplet (Sri Dalada Maligawa).  Det förklarades som ett *World heritage* och hamnade på världsarvslista av UNESCO redan 1988

Dag 3 / St.Andrews  / Superior rum

Efter en tidig frukost ger vi oss iväg till P

Peradeniya Royal Botanical Gardens omfattar mer än 5000 arter av växter, inklusive orkidéer, kryddor, medicinalväxter och palmer. Den ligger ca 460 meter över havet och har ungefär 200-dagars årlig nederbörd.

Vi åker efter vårt besök på den fantastiska trädgården vidare till något mer fartfyllt i lilla byn Kitulgala. Framme i byn ger vi oss iväg på en spännande *White Water Rafting* ner för floden. Efter en spännande forsränning fortsätter vi mot Nuwara Eliya och vårt hotell men först stannar vi till på en underbar te plantage på vägen dit.

Dag 4 / Morning Dew Ella / Standard

Efter en tidig utcheckning åker vi vidare mot Horton Plains National Park i Early. Här förbereder vi oss för en liten trekking genom nationalparken med en god frukost. Horton Plains ligger mellan de tre stora floderna, Mahaweli, Kelani och Walawe. Temperaturen kan ändras snabbt och drastisk. Dagtid kan det vara 27 ° C och på natten kan det falla till 5 ° C på natten.

Efter denna lättsamma vandring fortsätter vi mot Haputale Tågstation där vi stiger ombord på tåger åker mot vår destination, Ella. Framme på stationen väntar chauffören på perrongen och kör oss vidare till hotellet.

Dag 5 / Blue Turtle Hotel / Standard

Efter en god frukost fortsätter vi mot Udawalawe och åker genom denna National Park med en Jeep. Underdagen bjuds det på helt otroliga vyer och det rekommenderas att bära mörka kläder så de mer än 500 elefanterna inte blir skrämda…
Efter Lunch(ingår inte) åker vi ner mot Yala och tar in på vårt hotell. Efter lite lung och ro åker vi på kvällen till Kataragama City och får en intressant rund visning av denna stad. Vi besöker även Hindu Kovils.

Dag 6 / Nationalpark / Adjö

Tidig på morgonen åker vi ut till Yala National Park. Här får finns det för att nämna några djur, Leopard, Krokodiler, Buffel, Mungo och över 130 specifika fågelarter!

Efter denna spännande och tidiga morgon så åker vi tillbaka till hotellet för en god frukost och sedan kör vi er till er nästa destination. Vi rekommenderar några nätter på Paradise Club Mirissa 

fantastisk rundresa

 

 

 

Pris från:

6.650 SEK per person

  • Priset är baserat på ovannämda hotel eller likvärdigt
  • Transfers ingår
  • Frukost ingår
  • Bokningsavgift 500:- SEK per person tillkommer
  • Flyg ingår inte, kontakta oss gärna för hjälp med detta
  • Denna rundresa kan enkelt kombineras med några nätter i Mirissa och Negombo. Kontakta oss gärna för mer information.

 

Skicka en förfrågan Sri Lanka 6 Dagar