04

mar
2018

VIETNAM TILL KAMBODJA KRYSSNING från 3.900 SEK

Posted By : kruwe/ 997

Billiga flyg

En fantastisk kryssning

  • En fascinerande upplevelse

  • Saigon – Phnom Penh eller vice versa

  • Kan enkelt kombineras med andra destinationer i Asien, såsom Phu Qouc, Koh Rong eller Angkor Wat

Det vackraste sättet att resa från södra Vietnam till Kambodja – eller vice versa – är att resa på de traditionella transportvägarna. Här upplever ni liv och rörelse på floder och kanaler.

Dag 1

Ni blir upphämtade på ert hotell i Saigon och åker vidare till Cai Bae.

Transfern tar mellan 2 och 3,5 timmar beroende på trafiken. Efter en uppfriskande välkomstdrink visas ni runt på båten. Ni kollar in faciliteterna ombord och flyttar in i er nya mysiga hytt.

När lunchen serverats börjar båten färdas. Luta dig tillbaka och se livet längs Mekongfloden med dess fantastiska natur och små byar sakta passera. På eftermiddagen kan ni gå i land för en guidad promenad i lugnt tempo genom byarna och de omgivande fruktodlingarna och risfälten. Ni får uppleva många möten med den vänliga lokalbefolkningen och får smaka på  lokala råvaror och frukter.

På eftermiddagen är det dags att njuta av en drink i baren eller bara slappna av på däck och se när solen går ner över Mekongflodens magnifika vattenlandskap. Båten kastar ankar för natten och dagen avslutas med en utsökt middag ombord.

Dag 2

Vakna upp och njut av ljudet från Mekongfloden. Gör dig redo för ännu en spännande dag av sightseeing på Mekongdeltat.  För att hinna se soluppgången startar vi redan klockan 06.30 . Vi njuter av vår tidiga frukost och betraktar lokalbefolkningen på nära håll och ser hur de dagliga sysslorna sköts.

Efter frukost går vi ombord på en sampan båt som tar oss till Cai Rangs flytande marknad; regionens mest livliga marknad.  Vi tar oss runt på de små kanalerna med sampan båten och gör små strandhugg till fots där vi provsmakar exotiska frukter och grönsaker och bekantar oss med skickligt handgjorda lokala produkter. Vi besöker även också några av de lokala godis och kakfabrikerna och tar sedan båten vidare för att studera den lokala bebyggelsen, de gröna fruktträdgårdarna och de små båtvarven.

Den flytande marknaden på Mekongdeltat är verkligen ingen marknad för turister utan en genuin marknad med lokala produkter för den lokala befolkningen. Lunch serveras på en lokal restaurang. Sedan fortsätter färden i bil till Chau Doc där vi tillbringar natten på ett mysigt hotell.

Dag 3

Vi åker sista dagen med speedboat över gränsen in i Kambodja, och ankommer Phnom Penh vid lunchtiden.

Phnom Penh är en utmärkt utgångspunkt för att utförska detta fantastiska land. Det är mycket populärt att kombinera denna båt tur med några dagar i Angkor Wat eller Koh Rong / Shianoukville i Söder.

Lyx / Mekong floden

 

 

Pris från:

3.900 SEK per person

 

  • Denna utflykt kan enkelt kombineras med Angkor Wat, Koh Rong eller Phu Qouc
  • Alla transfers ingår
  • Frukost ingår
  • Bokningsavgift ingår 500:- SEK per person
  • Kostnad för visum ingår ej
  • Flyg ingår ej. Kontakta oss gärna för hjälp med detta
Skicka en förfrågan /VIETNAM TILL KAMBODJA CRUISE